Υπεύθυνοι Τμημάτων - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 9ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΑΤΙΑ

Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Υπεύθυνοι Τμημάτων


Ο Σύλλογος Γονέων, για την καλύτερη δυνατή οργάνωση του Συλλόγου χρειάζεται από κάθε τμήμα να οριστεί τουλάχιστον ένας Υπεύθυνος Τμήματος.

Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια οργανωμένη αμφίδρομη επικοινωνία μεταξύ των Γονέων και του Συλλόγου ώστε να βελτιωθούν οι διαδικασίες των δράσεων και να μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι γονείς.

Διαβάστε παρακάτω περισσότερες πληροφορίες.

Με ποια διαδικασία θα οριστεί κάποιος Υπεύθυνος Τμήματος; 

Η διαδικασία είναι απλή. Πατήστε ΕΔΩ και συμπληρώστε την ηλεκτρονική φόρμα με τα στοιχεία σας.


Τι γίνεται σε περίπτωση που για ένα τμήμα έχουν δηλώσει 2, 3 ή και περισσότεροι γονείς;

Όσοι γονείς συμπληρώσουν την φόρμα, ορίζονται αυτόματα υπεύθυνοι του τμήματος τους. Στην συνέχεια η μεταξύ τους συνεννόηση γίνεται με τον τρόπο που αυτοί θα ορίσουν.


Ποιες είναι οι αρμοδιότητες του Υπεύθυνου Τμήματος;

Ο  κάθε Υπεύθυνος (ή οι υπεύθυνοι) Τμήματος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στον Σύλλογο και στους γονείς της τάξης που αντιπροσωπεύει και το αντίστροφο. Η θέση αυτή είναι πολύ σημαντική διότι έτσι κάθε τάξη μπορεί να συζητάει και να λύνει αυτόνομα τα θέματα που την αφορούν, θέματα που εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να συζητάμε στις Γενικές Συνελεύσεις. 

Παράδειγμα: Πλύσιμο κουρτινών τάξης
1. Ο Υπεύθυνος βρίσκει τους γονείς που θα βοηθήσουν (στο ξεκρέμασμα, στο πλύσιμο, στο κρέμασμα).
2. Επικοινωνεί με τον Σύλλογο και δηλώνει το θέμα και τα άτομα που πρέπει να μπουν στο σχολείο για το ξεκρέμασμα και το κρέμασμα των κουρτινών.
3. Ο Σύλλογος ενημερώνει τον Υπεύθυνο για τις μέρες και τις ώρες που μπορούν να μπουν στο σχολείο, αφού πρώτα έχει πάρει σχετική άδεια από την διεύθυνση του σχολείου.
4. Ο Υπεύθυνος με την σειρά του ενημερώνει τους εθελοντές γονείς της τάξης του και είναι υπεύθυνος για την ολοκλήρωση της εργασίας.

Άλλο παράδειγμα: Χριστουγεννιάτικες βασιλόπιτες και δωράκια 
1. Ο Σύλλογος συγκεντρώνει όλους τους υπεύθυνους τμημάτων και τους ενημερώνει για το πως και πότε θα γίνει το κόψιμο της βασιλόπιτας.
2. Ο κάθε υπεύθυνος τμήματος ενημερώνει τους γονείς της τάξης του. κ.ο.κ.

Αν είμαι Υπεύθυνος Τμήματος, μπορώ μετά να αποχωρήσω από αυτήν την θέση;

Αν είστε ο μοναδικός Υπεύθυνος στο τμήμα μας, καλό θα ήταν πριν γίνει αυτό να έχετε βρει αντικαταστάτη, διαφορετικά αρκεί να ενημερώσετε τον Σύλλογο και τους άλλους υπεύθυνους του τμήματός σας.